9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Sayfa 217 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Fizik Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 217
Reomür (Römür) termometresinin özelliklerini araştırınız.
- Cevap: Termometre sıcaklığı ölçen alettir. İki referans noktasının belli basınç dengeleri ve belli bir madde örnek alınarak oluşturulması sonucunda donma ve kaynama noktalarına göre ayarlanır. Termometre derecelendirilmesi bu şekilde yapılmaktadır.Termometre sıcaklığı ölçerken genelde suyun donma ve kaynama noktalarının referans değerlerinden faydalanmaktadır. Termometrenin ölçeklendirilmesi bilim insanların yaptığı tanımlamalara göre değişmektedir. Termometrenin birçok çeşidi bulunmaktadır. Metal termometre, ısıl termometre, ışınım termometresi, alkollü termometre, cıvalı termometre gibi çeşitleri bulunmaktadır. Celcius, Fahrenheit, Kelvin, Reomür termometreleri bulunmaktadır. Bu termometreler üzerinde spesifik olarak çalışma yapan bilim insanlarının isimleriyle anılmaktaktadır. Temelde hepsi aynı prensip ile çalışır ama ölçeklendirmede farklı yöntemler kullanılmıştır.Reomür, 1730 yılında Fransa’da dünyaya gelmiş ve fizik alanında yaptığı çalışmalarla ün salmış biridir. Suyun donma noktasını referans kabul ederek ölçeklendirme yapmıştır. Seksen eşit parça birimlendirmesi yaparak donma ve kaynama noktalarını oluşturmuştur.Reomür, Fransa’da yaptığı bilimsel çalışmalarla tanınmıştır. Termometre üzerinde çalışmalar yaparken suyu referans kabul etmesi önemli bir sonuç meydana getirmiştir. Reomör, termometresinde seksen eşit birim bulunmaktadır. Böylece su 0 R’de donmakta ve 80 R’de kaynamaktadır. 19. yüzyıla kadar kullanılan ve daha sonra diğer ölçü birimlerinin gerisinde kalan bir termometre olarak tarihe karışmıştır. Lokal olarak kullanılmaya devam etse de yaygın değildir.
9. Sınıf Meb Yayınları Fizik Ders Kitabı Sayfa 217 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yorum Yap