Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

11. Sınıf Fizik Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 39

11. Sınıf Fizik Ders Kitabı Sayfa 39 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Fizik Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 39

Akıntıya dik olarak hareket eden cisimler hem yatay hem de düşey doğrultuda yer değiştirir. Akıntı hızı büyüklüğünün Va olduğu bir nehirde, K noktasından akıntıya dik olarak L noktasına doğru ve suya göre Vy büyüklüğünde hızla yüzmeye başlayan bir yüzücü, L noktasından karşı kıyıya çıkamaz. Akıntı yüzücüyü sürükleyerek M noktasından karşı kıyıya çıkmasına neden olur (Şekil 1.24). Yüzücünün yere göre hızı, akıntının hızı ile suya göre hızının bileşkesine eşittir. Yere göre hız vektörü, yüzücünün hangi yönde hareket ederek karşı kıyıya çıkacağını belirler. Yüzücünün karşı kıyıya çıkma süresinde (t) sadece nehrin genişliği ve bu doğrultudaki hız etkilidir. Yüzücünün yatay ve düşey yer değiştirmelerinin büyüklüğü…

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

11. Sınıf Meb Yayınları Fizik Ders Kitabı Sayfa 39 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Fizik Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!