Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları okuyunuz ve doğru seçeneği işaretleyiniz.

“Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları okuyunuz ve doğru seçeneği işaretleyiniz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları okuyunuz ve doğru seçeneği işaretleyiniz.

Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları okuyunuz ve doğru seçeneği işaretleyiniz.

  • Cevap: 

17. Yarı iletken ile ilgili
I. Bakır ve demir yarı iletkendir.
II. Çeşitli katkı maddeleriyle işlendiğinde
N ve P tipi yarı iletken malzeme adını alır.
III. Elektronik aletlerin yapımında kullanılır.
İfadelerden hangileri doğrudur?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) I ve II
D) II ve III
E) I, II ve III

  • Cevap: D

18. Nanometre ölçeğinde malzemenin kullanıldığı yerlere
I. Elektronik devreler
II. Tekstil malzemeleri
III. Savunma sanayi
örneklerinden hangileri verilebilir?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) I ve II
D) II ve III
E) I, II ve III

  • Cevap: E

19. Yarı iletkenlerle ilgili
I. Elektriksel özellikleri değiştirilebilir.
II. Geçici iletkenlik özelliği kazandırabilen maddelerdir.
III. Laboratuvar ortamında üretilebilirler.
verilenlerden hangileri yarı iletkenlerin genel özelliklerindendir?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) I ve II
D) II ve III
E) I, II ve III

  • Cevap: E

20. Tıpta kullanılan görüntüleme sistemlerinden biri olan röntgen cihazı ile ilgili
I. X-ışınları kullanılır.
II. Röntgen ile kemik bölgeler kolayca görüntülenebilir.
III. Organların üç boyutlu görüntüleri elde edilir.
ifadelerinden hangileri doğrudur?
A) Yalnız I
B) I ve II
C) I ve III
D) II ve III
E) I, II ve III

  • Cevap: B

21. Sonar cihazları
I. Su derinliğinin ölçülmesi
II. Balık sürülerinin saptanması
III. Denizaltıların saptanması
işlemlerinin hangilerinde kullanılır?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) I ve II
D) II ve III
E) I, II ve III

  • Cevap: E

22. Aşağıdaki görüntüleme cihazlarından hangisi kızılötesi ışınımı tespit ederek görüntü hâline dönüştürür?
A) Termal kamera
B) Radar
C) Ultrason cihazı
D) Sonar cihazı
E) Röntgen

  • Cevap: A

23. LASER ışınlarıyla ilgili
I. Uyarılmış emisyon yoluyla oluşturulur.
II. Atmosfer olaylarından etkilenmez.
III. Tek renkli ışınlardır.
İfadelerinden hangileri doğrudur?

A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) I ve III
D) II ve III
E) I, II ve III

  • Cevap: C

24. Yarı iletken maddeden yapılmış transistörler için
I. Elektronik devrelerde kullanımları geniştir.
II. Elektronik malzemelerin küçülmelerini sağlamıştır.
III. Üretimleri kolaydır.
Yargılarından hangileri doğrudur?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) I ve II
D) II ve III
E) I, II ve III

  • Cevap: E

25. LASER ışınıyla ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) Tek renklidir.
B) Uyarılmış emisyon yoluyla elde edilir.
C) Kendiliğinden ışımayla elde edilir.
D) Çok uzaklara dağılmadan ulaşabilir.
E) Verimleri düşüktür.

  • Cevap: C

26. Özellikle onkoloji hastalarının üç boyutlu görüntüsünün elde edilmesini sağlayan cihaz aşağıdakilerden hangisidir?
A) MR
B) BT
C) Röntgen
D) PET
E) Ultrason

  • Cevap: D

27. Görüntüleme cihazlarından biri olan termal kameralar ile ilgili
I. Kızılötesi ışınımı tespit eder.
II. Ses dalgalarıyla görüntü elde edilir.
III. Karanlık ortamda görüntüleme sağlanamaz.
yargılarından hangileri doğrudur?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) I ve II
D) II ve III
E) I, II ve III

  • Cevap: A

28. X-ışınları bir tüpten çıkarak vücuda gönderilir. Her bölgenin yoğunluğu farklı olduğundan X-ışınları farklı dokularda farklı oranlarda geçer. Atom numarası büyük olan atomlar daha yoğun olduğundan bu atomların bulunduğu bölgelerde X-ışınlarının geçiş oranı daha düşüktür. X-ışınlarında meydana gelen zayıflama, dokunun çevresindeki detektörler tarafından algılanıp görüntüye dönüştürülür.
Çalışma prensibi verilen görüntüleme cihazı aşağıdakilerden hangisidir?
A) MR
B) BT
C) PET
D) Ultrason E
) Termal kamera

  • Cevap: B

12. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 267 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Fizik Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
0
0
0
0
0
0
0

Yorum Yap