Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Ata Yayıncılık Sayfa 217

“9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 217 Ata Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Ata Yayıncılık Sayfa 217

Meteorolojik amaçlı sıcaklık ölçümleri bu şekilde yapılmaktadır.

✓ Hissedilen sıcaklık değeri hesaplanırken hem nem değerinin hem de sıcaklık değerinin kullanılması gerekmektedir. Bu iki değerden biri bulunmadığında hissedilen sıcaklık hesaplanamaz.
✓ Sıcaklığın 27 °C veya nemin %40’ın altında olduğu durumlarda hissedilen sıcaklık değeri hesaplanmaz.
✓ Günlük tahminlerde verilen sıcaklık değerleri, gün içinde beklenen en yüksek ve en düşük sıcaklıklardır. Hissedilen sıcaklık bu değerlere göre hesaplanır.

Hissedilen sıcaklık, termometrenin ölçtüğü fiziksel hava sıcaklığından farklı olarak insan vücudunun algıladığı sıcaklıktır. Kış aylarında hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü durumlarda kuvvetli rüzgâr ile birlikte hissedilen sıcaklık, termometreyle ölçülen sıcaklıktan daha düşüktür. Bu durum, hava sıcaklığının olduğundan daha düşük hissedilmesine neden olur.

Yaz aylarında ise ortamdaki nem miktarına göre hissedilen sıcaklık değeri farklılık gösterir. Antalya gibi nem oranının yüksek olduğu şehirlerde hissedilen sıcaklık daha yüksek olur. Örneğin hava sıcaklığının 35 °C olduğu bir günde nem oranı %75 olduğunda yaz aylarında hissedilen sıcaklık 53 °C olmaktadır. Hissedilen sıcaklık değeri hesaplanırken hem bağıl nem hem sıcaklık değerinin kullanılması gerekir. Tablo 5.8’de hava sıcaklığı ve bağıl neme bağlı olarak hissedilen sıcaklık değerleri verilmiştir. Tablo 5.8’i incelediğimizde, hava sıcaklığının 30 °C olduğu bir günde bağıl nemin %70 olması durumunda hissedilen sıcaklığın 35 °C olduğunu görürüz.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Ata Yayınları Fizik Ders Kitabı Sayfa 217 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Fizik Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!