Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Hecce Yayınları Sayfa 35

“9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 35 Hecce Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Hecce Yayınları Sayfa 35

NASA

29 Temmuz 1958 tarihinde kurulan NASA [National Aeroship and Space Agency (Neyşınıl eroşip end sipeys eycınsi), Görsel 1.29], ABD’nin (Amerika Birleşik Devletleri) uzay programı çalışmalarından sorumlu devlet kurumudur. Adının Türkçe açılımı, “Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi”dir.

NASA, Ay’a dönük Apollo projesiyle insanın Ay’a inişini gerçekleştirmiş, Skylab (Sıkayleb) uzay istasyonu ve uzay mekiği gibi çalışmalarıyla ABD’nin uzay çalışmalarına yön vermiştir.

“Herkesin İyiliği İçin” sloganıyla çalışan NASA, kuruluşundan bu yana başarılı-başarısız yüzlerce uzay uçuşu gerçekleştirmiştir. Dünya dışı bir yaşamın var olup olmadığını araştırmak, insanlar için gelecekte uzayda yaşam alanları oluşturmak NASA’nın önemli projelerindendir. Günümüzde NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu’nu desteklemekte ve Mars’a insanlı uzay aracı indirme projelerini yürütmektedir. Bu amaca yönelik olarak da yeni iniş araçları geliştirmektedir.

ESA

ESA (European Space Agency (Yüropin speys eycınsi), Görsel 1.30), uzay araştırmaları için 30 Mayıs 1975 tarihinde kurulan hükümetler arası bir organizasyondur. Adının Türkçe açılımı, “Avrupa Uzay Ajansı” olan ESA’nın merkezi Paris’tedir. ESA, 22 üye ülke tarafından yönetilmektedir. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde konumlanmış çalışma birimlerinden oluşmaktadır.
ESA’nın uzay programı insanlı ve insansız uçuşları kapsamaktadır. İnsanlı uçuşlar daha çok ISS (Uluslararası Uzay İstasyonu) için yapılmıştır. Bunun dışında farklı gezegenleri ve Ay’ı araştırmak için de görevler oluşturulmuştur. ESA’nın bütçesi, üye ve anlaşmalı ülkeler tarafından oluşturulmaktadır. Türkiye de bu anlaşmalı ülkelerden biridir. ESA ile 15 Temmuz 2004 tarihinde yapılan bu ortak çalışma anlaşmasını Türkiye adına TÜBİTAK imzalamıştır.

b. Bilimsel Araştırmalarda Etik İlkelere Uymanın Önemi

Bilimsel bir araştırmanın düzenli ve güvenli yürütülmesi için bilim insanları tarafından konulmuş kurallar vardır. Bilimsel araştırma yaparken bu kurallara uymak, bilimsel etik olarak tanımlanmıştır. Bilimsel etik ilkeleri şöyle özetlenebilir:
• Başkasının yaptığı araştırmayı, buluşu, icadı kendisi yapmış gibi göstermemek.
• Araştırma yaparken yararlanılan kaynakları mutlaka dipnot olarak belirtmek.
• Araştırmaya katkısı olanların adlarını araştırma metnine yazmak.
• Masa başında çalışıp da araştırma yapmış gibi davranmamak.
• Araştırma sonuçlarını otoritenin hoşuna gidecek şekilde değiştirip düzenlememek.
• Araştırma sonuçlarını doğanın, toplumun, kişilerin ya da kurumların zararına kullanmamak.
Bilim insanı saygın ve güvenilir olmalıdır. Bu nitelikler de ancak yukarıda sıralanan ilkelere uymakla
kazanılabilir. Bilim insanı saygın ve güvenilir olursa yani bilimsel etik ilkelerine uyduğundan emin olunursa hem yapacağı araştırmaya ekonomik destek bulur hem de yaptığı araştırmanın sonuçları itibar görür. Bu nedenle bilimsel etik ilkelerine uymak, bilimsel araştırmadan daha önemlidir.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Hecce Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Sayfa 35 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Fizik Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!