Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Hecce Yayınları Sayfa 77

“9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 77 Hecce Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Hecce Yayınları Sayfa 77

3.1.3. Anlık Sürat ve Anlık Hız

Anlık sürat ve anlık hız kavramlarına neden gerek olduğunu göstermek İçin Örnek 3.1’deki olayı yani Ata’nın hareketini yeniden ele alalım. Ata’nın hareketine ilişkin konum ve zaman değerlerini bir tabloya geçirirsek Tablo 3.2’yi elde ederiz.

Tabloya göre Ata’nın, söz gelimi 0-30 dk. aralığındaki hareketin ortalam süratinive ortalama hızını bulalım. 30 dk.’lık sürenin 10 dk.’sında yol alınmadığından, hareket için geçen süre 20 dk. olacaktır.

Peki, Ata’nın t = 30 dk. anındaki yani geriye dönüşte evinin önünden geçerkenki sürati ve hızı nedir? Tablo 3.2’deki verilenlerle bu sorunun yanıtı verilemez. Hiç değilse t = 30 dk. ile t = 30,1 dk. anlarındaki konumlar verilseydi bu küçük aralıktaki ortalama sürati ve hızı bulabilir, böylece t = 30 dk. anındaki sürat ve hız için çok yaklaşık değerler elde ederdik.
Görüldüğü gibi ortalama sürat ve ortalama hız, hareket hakkında ayrıntılı bilgi vermemektedir. Bunlar hareket hakkında genel bilgi verir, küçük zaman aralıklarındaki ortalama değerler için bilgi vermez. Bu nedenle sıfır denecek derecede küçük zaman aralıkları (sıfıra yakın zaman aralıkları) için tanımlanan sürat ve hız kavramları gerekir.

Sıfır denecek derecede küçük zaman aralıkları (sıfıra yakın zaman aralıkları) için hesaplanan sürate anlık sürat denilmekte ve matematiksel olarak; şeklinde ifade edilmektedir. Aynı şekilde, sıfır denecek derecede küçük zaman aralıkları (sıfıra yakın zaman aralıkları) için hesaplanan hıza da anlık hız denilmektedir ve matematiksel ifadesi;

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Hecce Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Sayfa 77 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Fizik Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!