Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Hecce Yayınları Sayfa 84

“9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 84 Hecce Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Hecce Yayınları Sayfa 84

Örnek 3.5: Hız-zaman grafiğinden konum-zaman grafiğini elde etmek
Görsel 3.25’teki grafik, parkta annesinin gözetiminde bisiklet süren Duru’nun 4 dk.lık hareketini anlatmaktadır.
Duru, hareketine annesinin yanından başlamıştır.
Yukarıda belirtilenlere göre Duru’nun annesine göre konumunun 4 dk.lık süre içindeki değişim grafiği nasıl olur?

Çözüm: Konum-zaman grafiğini çizmek için Görsel 3.25’teki grafikte verilen zaman aralıklarındaki yer değiştirmeleri hesaplamalıyız.

Konum zaman grafiğinden hız-zaman grafiği elde edilebilir: Konum-zaman grafiğindeki zaman aralıklarına karşılık gelen yer değiştirmeler söz konusu zaman aralığına bölünerek ortalama hızlar bulunur. Örneğin Görsel 3.26’daki 0-60 s aralığında ortalama hız;

TARTIŞALIM

Bir sınıf çalışması sırasında Barış Öğretmen, öğrencilerden Görsel 3.27’deki ABCDE yolunu sabit süratle izleyen otomobilin konum-zaman ve hız-zaman grafiklerini çizmelerini istemiştir. Ancak bir grup öğrenci bu grafiklerin çizilemeyeceğini iddia etmiş ve sınıfta bir tartışma başlamıştır. Biz de bu konuyu sınıfımızda tartışalım ve vardığımız sonucu nedenleriyle birlikte açıklayalım.

  • Cevap: Konum-zaman ve hız-zaman grafiklerini çizmek için otomobilin ivmesini bilmemiz gerekiyor. Sabit süratle giden bir aracın ivmesi ise sıfırdır, çünkü hızı değişmiyor. Bu nedenle, sabit süratle giden bir otomobilin konum-zaman grafiği düz bir çizgi olacaktır, ancak hız-zaman grafiği düz bir çizgi olmayacaktır, çünkü hızı sabit, yani ivmesi sıfır olduğu için hız-zaman grafiği yatay bir çizgi olacaktır. Bu nedenle, her iki grafik de çizilebilir.

9. Sınıf Hecce Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Sayfa 84 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Fizik Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!